Kärlek och spegel är ett fantastiskt verktyg

Senast igår fick jag förfrågan om jag träffat min kärlek och jag svarar alltid ja.

Ja, jag har träffat min kärlek och har den i mig och det är det folk ser och beundrar. Dom beundrar kärleken för jag tror att det är det vi alla längtar efter.

Nej, jag har ingen man och jag undrar varför är det mannen eller partnern som ska göra mig lycklig? Så om mannen eller partnern försvinner ska jag då vara olycklig igen!!! Det blir som att jojo banta i kärleken

Där har jag varit och rent för länge en gång i tiden och det tar mer än vad det ger mig.  Att ej älska sig själv är den största blockeringen som vi behöver lösa. Älska dig själv för att kunna älska någon annan. Eller som man säger i ett flygplan som är på väg att haverera, sätt andningsmasken på dig själv först för att kunna hjälpa någon annan!

Ja, jag vet att många tycker det är en klyscha och det är helt ok om du vill tänka så, för jag vet att jag ej kan ändra på någon annan, jag kan endast förhålla mig till andra och vara en förebild för mig själv och för dom som vill se det jag ger.

Och självklart vill jag vara i partnerskap för det är ju helt underbart. Att bli älskad och älska en annan människa, att spilla över sitt överflöd av kärlek på varandra och det blir ytterligare dimensioner. Det blir också mer sårbart att släppa in en annan människa och växa med det och här behöver vi värna om oss och ta vara på varandra med bomullshandskar.

Hur har jag då jobbat med kärleken till mig själv?

Det första jag gjorde var att rensa i ryggsäcken, att bearbeta det jag har upplevt under livet, då både intellektuellt, känslomässigt och kroppsligt (cellminnen) bland annat genom terapi.

Att se den röda tråden, få insikterna och aha upplevelserna och att vända det negativa som hänt till en fördel och läran. Det som hjälpte mig, var att säga till mig själv när det blev för jobbigt var, ”Smärtan är ej i vägen den är vägen!” Att gå in i smärtan och transformera den. Det gör ont och se på sig själv i början.

Det första verktyget jag använde var en spegel! Vi tittar varje dag i den utan att egentligen se vem som står där. Jag lärde mig att stå kvar och titta mig djupt in i ögonen och sa jag älskar dig, du är det bästa jag har, du är gudomlig.

Jag valde att se det vackra i mig genom att använda kärlek och spegel!

Hitta dina ord som du tycker om och växer i.

Var det lätt? Nej, det var för j…..t och jobbigt och det kändes som jag ljög för mig själv! Och då tänkte jag att det är ju det jag gjort hela mitt liv, ljugit för mig själv och då kan jag lika väl fortsätta med det. Så jag fortsatte att dagligen låsa in mig på toaletten och berätta för henne i spegeln vad jag tyckte om henne och hur mycket jag älskade henne.

Och kvittot kom

Jag fick samma fråga som jag får än idag. Har du träffat kärleken, det fullständigt lyser om dig? På den tiden för 14 år sedan svarade jag lite fnittrande att ja det skulle ju vara i mig själv då! När jag väl sagt det så förstod jag att det var precis det jag blivet! Kär i mig själv! Och jag fortsätter att fylla på med ovillkorlig kärlek!

Och vet du, det är värt allt jobb, för där ligger mycket jobb bakom att få uppleva och känna den kärleken som i dag bor inom mig!

 

Lycka till!

All kärlek och ljus!

Kärlekskram till dig ❤

Pia

Energikicken PIA -Personlig, Insikt, Ansvar

 

www.energikickenpia.se